Punten voor de gezondheid
linked infacebook

Nieuwsbrief januari 2016

De beste wensen voor 2016 en welkom in het jaar van de aap! Ik hoop dat je met plezier terug kunt kijken op het afgelopen jaar en dat je uitgerust en vol nieuwe plannen en energie dit jaar begint!

Op 8 februari 2016 start, volgens de Chinese dierenriem, het jaar van de aap. Het jaar van de aap belooft een jaar te worden vol energie, ambitie, innovatie en snelle ontwikkelingen. Ik hoop dat Taijiquan en Qigong je kunnen helpen om je harmonie, balans en rust te vinden in al deze hectiek.

In de vorige nieuwsbrief verwees ik naar een filmpje op YouTube, uitgevoerd door Joseph Zhonghua Chen. Hierbij een link naar een stukje uitleg van hem over uitlijnen van je hand en elleboog, waarbij hij verwijst naar de ‘Silk reeling’ Qigong.

Binnen Qigong en Taijiquan wordt vaak gebruik gemaakt van punten om de gezondheid te stimuleren. In deze nieuwsbrief een artikel over het gebruik van punten binnen Taijiquan en tevens een overzicht van de eerstvolgende opleidingen en workshops. Ik wens je veel leesplezier en een goed begin van het nieuwe jaar!