Workshop pushing hands
linked infacebook

Nieuwsbrief februari 2016

Met ingang van 1 januari van dit jaar verwijst ook NVST naar KTNO voor accreditatie van opleidingen. De NVST, Nederlandse Vereniging van Soma Therapeuten, is een beroepsvereniging voor therapeuten die met diverse manuele technieken op het lichaam werken. Hierdoor worden de opleidingen van de Taijiquan Academie die via KTNO zijn geaccrediteerd wellicht binnenkort ook erkend voor leden van de NVST als bij- en nascholing.

Op zondagmiddag 14 februari 2016 organiseert Tai Chi School Kennemerland van 13.00 tot 18.00 uur ter gelegenheid van 25 jaar Tai Chi van Jan Langedijk, een jubileum Tai Chi middag in de grote zaal van de Beatrixschool in Haarlem. Op het programma staan diverse demonstraties, workshops en lezingen. Gefeliciteerd Jan en een fijne jubileum dag gewenst!

Tijdens het jubileum van Jan verzorgen Loek Kawilarang en ik een workshop pushing hands. Pushing hands blijft voor mij een leerzaam spel. Kijk ter inspiratie naar de video: “Tai chi Chuan GRANDMASTER HUANG SHENG SHYAN push “. Ook leuk om de commentaren hierbij te lezen. Het blijkt moeilijk te begrijpen voor buitenstaanders hoe pushing hands werkt en of dit soort video’s niet fake zijn.

In deze nieuwsbrief een artikel over het draaien van de voorste voet bij pushing hands en een overzicht van de eerstvolgende opleidingen en workshops. Veel leesplezier!