Accreditatie door VBAG, LVNG, BATC en Zhong
linked infacebook

Nieuwsbrief december 2015

Op 3 november jl. ontving ik het bericht dat de cursussen: Qigong voor therapeuten, Taijiquan voor therapeuten en Blokkades voorkomen en verhelpen zijn erkend door VBAG. Dat is goed nieuws! Dat betekent dat therapeuten die zijn aangesloten bij de VBAG als beroepsvereniging nu ook aan hun nascholingsverplichtingen kunnen voldoen door het volgen van een cursus bij de Taijiquan Academie. Andere beroepsverenigingen zoals Zhong, BATC en LVNG hadden de cursussen van de Taijiquan Academie reeds erkend. Met de erkenning door de VBAG is er nu een beroepsvereniging bijgekomen.

Sportschool Rob van der Hoorn viert dit jaar zijn veertig jarige jubileum. Onder het motto ‘vier veerkracht’ worden diverse activiteiten aangeboden. Deelname hieraan is mogelijk voor mensen binnen en buiten de sportschool. Deelnemers wordt gevraagd om een vrijwillige financiële bijdrage. De opbrengst komt ten goede aan het Liliane Fonds. Op 12 december wordt een workshop shiatsu verzorgt door Wil van der Hoorn. Opgeven of meer info via .

In de vorige nieuwsbrief stond het artikel ‘Tai Chi met de burgemeester’ over een bijeenkomst voor ouderen in de Rosenburch in Leiden, het Proeftuin Café.
Voor de geïnteresseerde lezer is in het Leids Nieuwsblad van 4 november jl. op pagina 5 hierover het artikel ‘inzicht in ouder worden door nieuwe technieken´ gepubliceerd.

Eén van de Qigong’s die ik graag doe is de Hun Yuan Qigong. Van leerlingen hoor ik regelmatig dat ze moeite hebben met de volgorde van de oefeningen.
Een deel van de Hun Yuan Qigong is te vinden op een filmpje op YouTube, uitgevoerd door Joseph Zhonghua Chen. Helaas staat hier niet de hele Qigong op. Om je een handvat te bieden bij de volgorde van de oefening vind je hier de volgorde.

In deze nieuwsbrief tevens een overzicht van de eerstvolgende opleidingen en workshops. Ik wens je veel leesplezier en alvast prettige kerstdagen en een goed begin van het nieuwe jaar!