Nationale Sportweek
linked infacebook

Nieuwsbrief april 2015

Tijdens de Nationale Sportweek van 18 t/m 25 april zijn er diverse activiteiten in Polderpark Cronesteyn. Op vrijdag 24 april verzorgt de Taijiquan Academie gratis twee workshops. Van 14:00 uur tot 15:00 uur is er Zhineng Qigong en van 15:30 uur tot 16:30 uur is er een introductie workshop Taijiquan. Bij voldoende belangstelling worden hiervoor reguliere lessen georganiseerd op de vrijdag middag, eveneens in Polderpark Cronesteyn. Hieraan zijn wel kosten verbonden.
Onderstaand wat meer informatie over het programma:

Zhineng Qigong
Zhineng Qigong is een krachtige meditatieve training van lichaam en geest, gekenmerkt door eenvoudige en vloeiende bewegingen die de doorstroom van energie in het lichaam stimuleren. Hierdoor kunnen organen optimaal functioneren en worden afvalstoffen uit het lichaam verwijderd. Een opmaat naar een gezonder, energieker en ontspannen leven. De workshop Zhineng Qigong wordt gegeven door Arjen Toet.

Taijiquan (Tai Chi Chuan)
Introductie cursus Taijiquan. In de les wordt in gegaan op Qigong, ontspanning en ademhalingsoefeningen als warming-up en afsluiting van de Taijiquan les en de solo vorm van Taijiquan: een soort dans van rustige in elkaar overvloeiende bewegingen. Deze workshop wordt gegeven door Robert-Jan Schippers.

Je kunt je opgeven voor deze gratis workshops of voor de reguliere lessen die na 24 april starten via .
De langzame in elkaar overvloeiende bewegingen van Taijiquan zijn vrij bekend. Wist je ook dat Taijiquan snelle vormen heeft? Om hier een beeld van te krijgen, zie deze link.
Hierin wordt de snelle vorm vanuit de Wu stijl getoond. Persoonlijk vind ik dit een erg mooie en prettige vorm om te lopen. Bij het beoefenen van de diverse vormen kun je bepaalde principes of vuistregels hanteren. Het artikel in deze nieuwsbrief gaat over de positie van de hand t.o.v. je ‘center line’.
In deze nieuwsbrief tevens een overzicht van de eerstvolgende opleidingen en workshops. Blijf oefenen en veel leesplezier!