Wereld Taijiquan en Qigong dag
linked infacebook

Nieuwsbrief april 2014

Op zaterdag 26 april a.s. is het wereld Taijiquan en Qigong dag. In meer dan 80 verschillende landen en in honderden steden over de hele wereld komen mensen bij elkaar om deze dag te vieren en samen Taijiquan en Qigong te beoefenen. De dag begint in Samoa en verspreid zich dan via Oceanië (waaronder Nieuw Zeeland en Australië), Azië, Afrika, Europa, Noord- en Zuid-Amerika verder over de aardbol om te eindigen in Hawaï. Taijiquan en Qigong wordt door veel mensen beoefend waaronder Michelle Obama.

Bill Douglas, één van de initiatief nemers van de wereld Taijiquan en Qigong dag, heeft een poging ondernomen om de ‘first Lady’ uit te nodigen om deel te nemen aan deze dag. Er is een petitie opgesteld die door inwoners van de VS ondertekend kan worden. Wil je, als niet inwoner van de VS, de petitie steunen, dan kun je een mailtje sturen naar the 1st Lady om haar uit te nodigen tot deelname. Op het moment van schrijven van deze nieuwsbrief zijn er volgens Bill nog drie stemmen nodig om de petitie te steunen, dus wie weet is jouw stem doorslaggevend!

Op donderdag 17 april geef ik de cursus Basis technieken 1. Eén van de technieken die in deze cursus wordt behandeld is de techniek drukken (Ji). In deze nieuwsbrief een artikel over deze techniek met de belangrijkste aandachtspunten. Tevens in deze nieuwsbrief een overzicht van de volgende opleidingen en workshops.


Veel leesplezier!