Het openen en sluiten van het schoudergewricht

Heeft u een vraag over één van onze opleidingen, trainingen of cursussen?
Wilt u graag meer informatie over het organiseren van een workshop of gezondheidsprogramma voor uw bedrijf?
Of bent u benieuwd naar één van de workshops op onze kalender?
Voor deze vragen, aanvullende informatie of een afspraak voor een vrijblijvend gesprek kunt u contact opnemen met:

Robert-Jan Schippers
Hoge Rijndijk 202
2314 AJ Leiden
T: 0715419862
M: 06-53733247

Of vul hieronder uw gegevens in.

 

Contact met Taijiquan Academie

Uw naam svp.

Er is geen juist e-mail adres ingevuld.

Uw telefoonnummer svp.

U heeft nog niets ingevuld.

code onjuist overgenomen

 

Pasfoto Robert-Jan SchippersRobert-Jan Schippers

Robert-Jan beoefent de martiale bewegingskunsten sedert 1975. Begonnen met Judo en vervolgens vanaf 1982 met de externe stijl "Shotokan Karate-do" onder leiding van sensei Ino Alberga, Daarnaast enige tijd Aikido getraind o.l.v. Rob van der Hoorn. In 1989 kwam hij in contact met de interne stijlen, voornamelijk Taijiquan (Cheng Man Ching stijl).
Vanaf 1990 was meester Phoa Yan Tiong zijn belangrijkste leraar in de interne stijlen, totdat meester Phoa zich in 1996 om gezondheidsredenen moest terugtrekken als actief leraar. Robert-Jan is mede-oprichter van Tai Chi Ch’uan Vereniging Sung en traint en geeft les bij Sung sinds 1991. 
Vanaf 1993 heeft Robert-Jan zich toegelegd op het gebruik van vitale punten, dim mak of kyusho-jitsu, als aanvullende expertise. Robert-Jan heeft hiervoor verschillende workshops en cursussen gevolgd, onder anderen bij Vince Morris, Bruce Miller, Patrick Mc Carthy, Erle Montaigue, Evan Pantazi, Song Park, George Dillman, Leeroy Röder en Theo De Gelaen.
In 2005 is Robert-Jan gestart met de Wu stijl van meester Ma Jang Bao. Eerst heeft hij les gehad van Richard Zwaard en daarna van Loek Kawilarang.
Robert-Jan heeft zijn kennis van de interne stijlen uitgebreid door het volgen van lessen en workshops bij verschillende meesters, waaronder Benjamin Lo, William Chen, Wee Guan Mo, Chen Xiao Wang, Herve Marest, Prof. Wang Ting Jun, Kris Kristanto, Dan Qui-Shi, Joseph Zhongua Chen, Ma Jang Bao en Glenn Leemans.
Verder beoefent hij het Xingyiquan van Jakob Sonnenberg, en het Baguazhang van Meester Wang Juxing en Luo Dexiu.
Sinds mei 2007 is Marc De Bruyn zijn belangrijkste leraar in de interne stijlen.
Robert-Jan geeft les in Taijiquan en Qigong sinds 1991 en in Xingyiquan sinds 1996.
Robert-Jan is rijks erkend leraar karate, en door het International Institute for Kyusho-Jutsu Research (IIKR) en Dao Chi erkend als leraar ten behoeve van het lesgeven in het gebruik van vitale punten (Dim Mak). Ten slotte is hij door BRES, Landelijk Steunpunt Zelfverdediging erkend als leraar in de zelfverdediging. Robert-Jan is gediplomeerd scheidsrechter en was aangesloten als leraar bij de STN. Voor meer informatie over Robert-Jan Schippers zie zijn profiel op LinkedIn.

 

 

Pasfoto Lien 97x146Dr. Woei-Lien Chong

Dr. Woei-Lien Chong studeerde sinologie en filosofie aan de Universiteit Leiden (UL), en promoveerde op een proefschrift over de receptie van Kant in het hedendaagse China. Ze was 25 jaar werkzaam als universitair docent Chinese filosofie aan het Sinologisch Instituut van de UL, en is sinds januari 2015 verbonden aan de Internationale School voor Wijsbegeerte. In 2016 publiceerde ze haar boek Filosofie met de vlinderslag: de daoïstische filosofie van Zhuangzi (Uitgeverij Damon), waarvan inmiddels de tweede druk is verschenen. Voor meer informatie over Dr. Woei-Lien Chong zie haar website of facebook pagina.

  

 

Paula Zandstra

Paula Zandstra is al ervaringsdeskundige op het gebied van Autisme sinds 2005 en is naast procesmanager/ bedrijfsadviseur ook jarenlang (sport)masseur geweest. Inmiddels heeft zij zich doorontwikkeld in studies als psychologie, NLP, Pedagogiek, ADHD-Coaching, Autismebegeleiding, Coachtechnieken en Oplossingsgericht werken. Ze zet zich in voor Stichting Klimkoord (kennisdeling en innovatie voor de doelgroep ADHD en Autisme) en heeft haar eigen coachpraktijk 4Specials.

Paula Zandstra is al vele jaren een Ouder Contact Persoon van de Nederlandse Vereniging van Autisme (NVA), gezinsbegeleider en vraagbaak voor iedereen die in aanraking komt met ADHD en Autisme.

Zij zet zich vol passie in om trainingen te geven aan niet-zorgverleners, die mensen met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS) wel vaak tegenkomen. Van chauffeurs en agenten t/m jongerenwerkers en therapeuten. Kennisdeling en innovaties voor de doelgroep is volgens haar van groot belang om meer grip en begrip te krijgen voor deze bijzondere doelgroep.

Pi (metaal) een basis techniek van Xingyiquan

De Taijiquan Academie verzorgt trainingen, cursussen, opleidingen, workshops, seminars en lezingen om de beoefening van Taijiquan en Qigong te verbreiden en op een hoger niveau te brengen. De Taijiquan Academie verzorgt een aantal vaste opleidingen waarop u zich individueel in kunt schrijven. Daarnaast is het mogelijk om een workshop op locatie af te nemen. Zie onze lijst met workshops (link) voor de mogelijkheden. Desgewenst verzorgt de Academie voor bedrijven, sportscholen en andere organisaties opleidingen of trainingen op maat.

 

Doelgroep

De academie richt zich op een brede doelgroep, immers ieder mens kan zijn voordeel doen met het beoefenen van Taijiquan of Qigong. Wel is voor het volgen van bepaalde opleidingen een bepaalde kennis of ervaring noodzakelijk. Twijfelt u of een opleiding voor jou de juiste is, neem dan vrijblijvend contact op voor een opleidingsadvies (link).

 

Aanbod

De Academie streeft naar een zo gevarieerd mogelijk aanbod, zodat iedereen in staat is om kennis en ervaring op te doen op het gebied van Taijiquan en Qigong, maar altijd kwalitatief hoogwaardig, verantwoord, erkend en conform de bestaande accreditatie eisen.

 

Kwaliteit

De Academie wil kwalitatief hoogwaardige cursussen aanbieden, in zo weinig mogelijk tijd, tegen lage kosten. Voor diverse cursussen van de Academie wordt accreditatie aangevraagd bij erkende organisaties, waaronder Zhong en de Vereniging van Haptotherapeuten. De Academie streeft ernaar om therapeuten en andere zorgverleners te ondersteunen door het verzorgen van opleidingen die helpen om hun dagelijkse werkzaamheden nog beter uit te voeren. Tegelijkertijd voldoen zij hiermee aan hun nascholingsverplichtingen tegen een minimum aan tijd en geld.

 

Subcategorieën

Artikelen uit voorgaand nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven