Overzicht

Overzicht

Hoewel van oorsprong een vechtmethode legt Taijiquan niet de nadruk op spierkracht, snelheid of een bijzondere techniek, maar op ontspanning, sensitiviteit en harmonie.

Om dit zowel geestelijk als lichamelijk te bereiken is in de loop der eeuwen de solo vorm ontstaan; een soort dans van rustige in elkaar overvloeiende bewegingen. Tijdens deze cursus wordt een deel van de solo vorm uit de Yang stijl aangeleerd.

Onderwerp Taijiquan
Doel Het aanleren van een deel van de solo vorm uit de Yang stijl. De bewegingen vanaf de opening van de solo vorm tot aan ‘apparently crossing hands’.
Voor Wie? De cursus is bedoeld voor leden aangesloten bij Zhong, LVNG, BATC, VBAG, NVST, therapeuten, haptotherapeuten, fysiotherapeuten en anderen die hun sensitiviteit verder willen ontwikkelen om cliënten beter te kunnen helpen of hun kennis en ervaring van de Traditionele Chinese Geneeskunde willen verbreden en verdiepen. Ook is de cursus bedoeld voor mensen die hun kennis en ervaring op het gebied van Taijiquan willen uitbreiden en verdiepen.
Duur 4 dagdelen van elk 3 uur, 12 uur in totaal.
Locatie Leiden
Docent Robert-Jan Schippers
Min. Deelnemers 6
Max. Deelnemers 16
Prijs €297,- exclusief BTW
Accreditatie

Zhong, KTNO (K8298), LVNG, BATC, VBAG, NVST

Toelichting N.v.t.

 

Doel

Doel

De solo vorm is een set van bewegingen die solo uitgevoerd worden. Door het beoefenen van de solo vorm leert u Taijiquan principes te hanteren. De belangrijkste aandachtspunten tijdens het beoefenen van de solo vorm zijn:
ontspan, separeer Yin en Yang, draai je middel, houd je lichaam rechtop en houd je handen gestrekt. De harmonieus in elkaar overvloeiende bewegingen van de solo vorm worden om verschillende redenen beoefend: voor rust en ontspanning, als vorm van wandelend mediteren, voor de gezondheid of geneeskunst, om een betere en ontspannen lichaamshouding aan te nemen, om blokkades in uw lichaam op te heffen enzovoort.   

 

Resultaat

Na afloop van de cursus:

  • Kent u de bewegingen van de solo vorm uit de Yang stijl tot ‘apparently crossing hands’.
  • Kunt u deze bewegingen alleen uitvoeren.
  • Heeft u de Taijiquan technieken die in dit deel van de vorm gebruikt worden aangeleerd.
  • Heeft u geleerd om meer ontspannen te bewegen, een goede houding aan te nemen met een minimaal gebruik aan spierkracht, kunt u Yin en Yang onderscheiden, heeft u leren draaien vanuit uw middel en begrijpt u het doel van het strekken van uw handen.
  • Heeft u een beter inzicht in de mogelijkheden van Taijiquan als vorm van Qigong en als martiale kunst.

 

Voor wie?

Voor wie?

De cursus is bedoeld voor leden aangesloten bij Zhong, LVNG, BATC, VBAG, NVST, therapeuten, haptotherapeuten, fysiotherapeuten en anderen die hun sensitiviteit verder wilen ontwikkelen om cliënten beter te kunnen helpen of hun kennis en ervaring van de Traditionele Chinese Geneeskunde willen verbreden en verdiepen. Ook is de cursus bedoeld voor mensen die hun kennis en ervaring op het gebied van Taijiquan willen uitbreiden en verdiepen.
De cursus is bedoeld voor minimaal 6 en maximaal 16 deelnemers.

 


Deze cursus is geaccrediteerd door Zhong, KTNO (K8298), LVNG, VBAG, NVST en BATC. Dit betekent dat therapeuten die hierbij aangesloten zijn deze cursus bij de Taijiquan Academie kunnen volgen om aan hun nascholingsverplichting te voldoen.

 

 

 

 

 

Programma

Programma

De solo vorm is een aaneenschakeling van Taijiquan technieken die in beweging vloeiend en harmonieus worden uitgevoerd. Naast een correcte houding en een vloeiende overgang van de ene beweging naar de andere wordt tijdens de cursus veel aandacht besteed aan de Taijiquan principes.

Tijdens de cursus worden de volgende onderwerpen behandeld:

  • Introductie  en achtergrond informatie over de solo vorm;
  • Behandeling van de bewegingen uit de solo vorm: instructie door docent en praktische uitvoering door de deelnemers;
  • Behandeling van technieken uit de solo vorm met partner: instructie door docent en praktische uitvoering door de deelnemers;
  • Uitleg van de aandachtspunten bij de diverse bewegingen uit de solo vorm o.a. ontspan, separeer Yin en Yang, draai je middel, houd je lichaam rechtop en houd je handen gestrekt.

De cursisten ontvangen een syllabus in PDF formaat met foto’s en een beschrijving van de solo vorm tot aan ‘apparently crossing hands’. Docent van deze cursus is Robert-Jan Schippers.

 

 

Prijs en data

Prijs

De kosten bedragen €297,- exclusief BTW.

Zorgverzekeraars vergoeden  soms de kosten, of een deel hiervan als accreditatie is verleend. Informeer hierover bij je zorgverzekeraar.
 
Betaalwijze:
Nadat u zich heeft ingeschreven ontvangt u de factuur. Deze bevat het totaalbedrag van de cursus, inclusief materialen en de BTW. De factuur dient twee weken voor aanvang van de eerste cursusdag te worden voldaan.

 

Data

 

Datum: vrijdag 31 augustus en 7, 14 en 21 september 2018

Cursus tijden: 9:00 – 12:00 uur

Kaasmarkt en deur gymzaal 200  Kaasmarktschool   

  Koppenhinksteeg 13

  2312 HX Leiden

  Route en meer informatie »

 

 

 

 

Datum: vrijdag 2, 9, 16 en 23 november 2018

Cursus tijden: 9:00 – 12:00 uur

Kaasmarkt en deur gymzaal 200  Kaasmarktschool   

  Koppenhinksteeg 13

  2312 HX Leiden

  Route en meer informatie »

 

 

 

 

Datum: vrijdag 4, 11, 18 en 25 januari 2019

Cursus tijden: 9:00 – 12:00 uur

Kaasmarkt en deur gymzaal 200  Kaasmarktschool   

  Koppenhinksteeg 13

  2312 HX Leiden

  Route en meer informatie »

 

 

 

 

Datum: vrijdag 8, 15, 22 en 29 maart 2019

Cursus tijden: 9:00 – 12:00 uur

Kaasmarkt en deur gymzaal 200  Kaasmarktschool   

  Koppenhinksteeg 13

  2312 HX Leiden

  Route en meer informatie »

 

 

 

 

Meer data? Bel 0715419862 of mail naar .